Stel hier

jullie vraag

DEEL 1: Mag je haaien aaien?         

Mag je haaien aaien? is een verrassend boek vol wijze weetjes over de dierenwereld. Humor, poëzie, wetenschap en een vrolijke tekenstijl gaan kleurrijk hand in hand. Een boek om met grote ogen te beleven. #magjehaaienaaien

Mag je haaien aaien? wordt uitgegeven door Pelckmans uitgevers. 

Koop nu!

Copyright 2021 - Wijze Weetjes - Pelckmans

Wijze Weetjes wil verwonderen, verbeelden en verwoorden. Auteur Katrijn De Wit, illustrator Inge Rylant en vormgever Laura Bergans brengen met deze reeks een ode aan de fantasie. Want kinderen stellen de beste vragen. Stuur je jouw vraag in, dan verschijnt die binnenkort misschien wel in het nieuwe deel! 

Deel jouw wijze momenten met #wijzeweetjes.


Ga door naar
 https://actie.pelckmans.be/wijzeweetjes/


De boeken

Door het indienen van een vraag via dit platform of een van de andere kanalen van Wijze Weetjes stemt de gebruiker er automatisch mee in dat zijn vraag kosteloos mag worden opgenomen in een volgend boek in de reeks. Uiteraard wordt hij/zij hiervan wel op de hoogte gebracht.

DEEL 2: Kunnen bergen krimpen?      

Met Kunnen bergen krimpen? brengt het bejubelde trio achter Mag je haaien aaien? een tweede boek. Elke kinderlijke vraag over de aarde wordt voorzien van zowel een prikkelend als een feitelijk antwoord. #kunnenbergenkrimpen

Kunnen bergen krimpen? wordt uitgegeven door Pelckmans uitgevers. 

Koop nu!

DEEL 3: Komt oude kaas van oude koeien?      

Komt oude kaas van oude koeien? is een verrassend boek vol wijze weetjes over lekkers dat we eten en drinken. Humor, poëzie, wetenschap en een vrolijke tekenstijl gaan kleurrijk hand in hand. Een boek om met grote ogen te beleven.

Komt oude kaas van oude koeien? wordt uitgegeven door Pelckmans uitgevers. 

Koop nu

Zin om te fantaseren en te filosoferen

na de jacht op de beren?

Doe dan mee met de Wijze Weetjes Wandeling!

Wijs weetje over eilanden

Hang jouw vraag en/of kleurplaat over onze wonderlijke wereld voor je raam en trek er met je gezin op uit om andere wijze vragen te spotten. Bedenk samen vrolijke antwoorden tijdens het wandelen en houd zo ook je hoofd gezond.

Maak een foto van jouw wijze vraag aan je raam en laat ons mee fantaseren via #wijzeweetjeswandeling.

Wijs weetje over vulkanenWijs weetje over regenbogenWijs weetje over wolkenWijs weetje over slakkenWijs weetje over de zeeMaak je eigen Wijs weetjeWijs weetje over kikkererwtenWijs weetje over wolken (2)Wijs weetje over bergenWijs weetje over schaduwWijs weetje over uien

DEEL 4: Kunnen vogels niezen?      

Kunnen vogels niezen? is opnieuw een verrassend boek vol wijze weetjes over alle vogels in de lucht. Humor, poëzie, wetenschap en een vrolijke tekenstijl gaan kleurrijk hand in hand. Een boek om met grote ogen te beleven. 

Kunnen vogels niezen? wordt uitgegeven door Pelckmans. 

Reserveer nu

Beluister het 

Wijze Weetjes lied!