Stel hier

jullie vraag

DEEL 1: Mag je haaien aaien?         

Mag je haaien aaien? is een verrassend boek vol wijze weetjes over de dierenwereld. Humor, poëzie, wetenschap en een vrolijke tekenstijl gaan kleurrijk hand in hand. Een boek om met grote ogen te beleven. #magjehaaienaaien

Mag je haaien aaien? wordt uitgegeven door Pelckmans uitgevers. 

Koop nu!

Copyright 2020 - Wijze Weetjes - Pelckmans uitgevers

Wijze Weetjes wil verwonderen, verbeelden en verwoorden. Auteur Katrijn De Wit, illustrator Inge Rylant en vormgever Laura Bergans brengen met deze reeks een ode aan de fantasie. Want kinderen stellen de beste vragen. Stuur je jouw vraag in, dan verschijnt die binnenkort misschien wel in het nieuwe deel! 

Deel jouw wijze momenten met #wijzeweetjes.

Over de boeken

Door het indienen van een vraag via dit platform of een van de andere kanalen van Wijze Weetjes stemt de gebruiker er automatisch mee in dat zijn vraag kosteloos mag worden opgenomen in een volgend boek in de reeks. Uiteraard wordt hij/zij hiervan wel op de hoogte gebracht.

DEEL 2: Kunnen bergen krimpen?      

Met Kunnen bergen krimpen? brengt het bejubelde trio achter Mag je haaien aaien? een tweede boek. Elke kinderlijke vraag over de aarde wordt voorzien van zowel een prikkelend als een feitelijk antwoord. #kunnenbergenkrimpen

Kunnen bergen krimpen? wordt uitgegeven door Pelckmans uitgevers. 

Koop nu!

DEEL 3: Komt oude kaas van oude koeien?      

Komt oude kaas van oude koeien? is een verrassend boek vol wijze weetjes over lekkers dat we eten en drinken. Humor, poëzie, wetenschap en een vrolijke tekenstijl gaan kleurrijk hand in hand. Een boek om met grote ogen te beleven.

Komt oude kaas van oude koeien? wordt uitgegeven door Pelckmans uitgevers. 

Koop nu

Zin om te fantaseren en te filosoferen

na de jacht op de beren?

Doe dan mee met de Wijze Weetjes Wandeling!

Wijs weetje 1 + kleurplaat

Hang jouw vraag en/of kleurplaat over onze wonderlijke wereld voor je raam en trek er met je gezin op uit om andere wijze vragen te spotten. Bedenk samen vrolijke antwoorden tijdens het wandelen en houd zo ook je hoofd gezond.

Maak een foto van jouw wijze vraag aan je raam, deel die op Instagram, tag @wijzeweetjes en @van_halewyck en gebruik de hastag #wijzeweetjeswandeling. Wie weet win je wel een wijs wedstrijdpakket!

Wijs weetje 2 + kleurplaatWijs weetje 3 + kleurplaatWijs weetje 6Wijs weetje 5Wijs weetje 4 + kleurplaatMaak je eigen Wijs weetjeWijs weetje 11Wijs weetje 10Wijs weetje 8Wijs weetje 9Wijs weetje 7